Something Else.: A Crazy Little Thing Called Love

Saturday, July 23, 2011

A Crazy Little Thing Called Love

Crazy little thing called love...
 mula-mula tengok tajuk macam best pastu try la tengok trailer..terus berkobar-kobar nak tengok. hahaha. actually cita ni dari thailand. cita ni simple je tapi serius sweeet sangat. hahaha. lawak pun banyak jugak. tambah-tambah cara-cara dia nak pikat Shone tu.
okey, cita dia bermula dengan Nam, seorang yang nerd kat skola jatuh cinta dengan senior dia, Shone. Shone ni kira paling hensem la kat skola dan ramai peminat. mula-mula tu dia malu nak gtau kat kawan-kawan dia pasal perasaan dia takut diketawakan kawan2 dia. pastu, bila kawan2 dia tau lepa suma macam bagi support la kat Nam ni daripada buku "9 Method of Love". Nam ni tinggal dengan mak dan adik dia. ayah dia pula tinggal kat US.dia ni rindu sangat nak jumpa ayah dia sebab dah 5 tahun tak jumpa. ayah dia janji kalau dia dapat 1st ranking kat skola, ayah dia akan hadiahkan
dia tiket kapal terbang ke US.
 masa ni Nam masuk teater Snow White. masa tu pelakon utama tak smpai lagi. jadi Shone ganti jap. pastu masa nak cium tu, Nam nak terjatuh lalu, Shone terus tarik tangan Nam.

"touch her hand for the first time but i have release it cause others would curious" Shone.

pastu, masa Nam ni habis lakonkan teater Snow White tu, ada someone bg epal. tapi epal tu dah digigit. dia harap sgt tu shone yang bg!

"Gave her apple but i bit it" Shone

lama-lama, Nam merubah diri dia jadi cantik sebab nak pikat Shone. masa Valentine's Day, ramai orang bagi hadiah kat Nam sebab dia femes sejak berlakon dalam teater Snow White tu. tapi dia masih tertunggu hadiah dari Shone.pastu Shone pun datang bawa bunga. tapi, dia cakap bunga tu dari kawan dia untuk Nam. NAm kecewa...

"the first day it was very difficult to grow one warm" Shone.
"today i gave the rose to Nam. i said it was from my friend. it because i'm tight-lipped"Shone.

pada masa yang sama, bestfriend Shone, Top suka kat Nam. masa tu jugak, Shone nak cakap sesuatu kat Nam...tapi..

"today, i saw Top confessed...you know, i'm hurt. Why our time never match?" Shone.
sejak tu, Nam selalu keluar dengan Top. Nam sebenarnya tak suka pun kat Top tapi, dia ikut Top sebab nak bersama dengan Shone.
"me too, wanted you to ride on my back" Shone.


masa ni, Shone cita pasal "squid's story" kat Nam. pastu Nam kata la gila tapi cute kat Shone. pastu Shone cakap la sapa yang cute. yang cerita ka atau sotong tu. pastu Nam tersilap cakap Shone. part ni aku suka sangat...masa Shone nak cakap pasal first time dia pegang tangan Nam tu, Top pulak menyibuk.

masa ni, lepa nak balik pastu camna ntah kaki Nam tergeliat. pastu Top dukung Nam. yang Shone tolong galas beg Nam. masa ni, Nam syok sangat sebab Shone galas beg dia. Shone pula tangkap gambar Nam senyap2 dari belakang.


malam tu, lepa sambut birtday. mula-mula, Shone ngan Top menari sama-sama pastu Top ajak Nam menari sekali. tiba-tiba Top kiss leher Nam. dan Nam pula terperanjat dgn tindakan Top tu. yang Shone pulak jeles..

sejak kejadian tu, Nam cakap kat Top yang dia sukakan orang lain. Top nak taula sapa yang Nam suka tu, tapi Nam tak bagi tau...

bila dia dapat tau yang akhirnya dia dapat 1st ranking kat skola, dia nak bagi bunga ros putih kat Shone dan nak luahkan perasaan dia selama ni kat Shone sebab tak lama lagi dia akan tinggal dengan ayah dia kat US

esoknya, dia pun nak luahla.. perasaan dia kat Shone. dia bgtau yang dia sukakan Shone sejak 3tahun yang lalu. macam-macam dia buat macam berlakon teater, masuk pancaragam sekolah, berubah jadi cantik dan belajar sungguh-sungguh sebab nak bersama dengan Shone. dia pun bagila bunga ros kat Shone. Shone pun terima. tiba2 dia nampak kat baju Shone ada "Pin loves Shone".

part ni memang sedih sangat...

bila Shone balik rumah, dia terus bukak diari dia. dalam diari dia macam-macam kisah dia dengan Nam. rupa-rupanya Shone pun suka juga kat Nam sejak Nam form 1lagi. tapi Shone macam berlagak cool depan Nam. masa ni la dia teringat balik yang dia nampak buku "9 method about love" milik nam.

"this book is funny but it makes me know how much that you have tried" Shone.
"i want to tell you had suceeded since you began to do" Shone.

malam tu jugak Shone tinggalkan diari dia tu kat depan pintu rumah Nam.
tapi, semua tu dah terlambat sebab Nam akan ke US dan Shone pulak malam tu dapat tawaran masuk team football. kiranyan Shone pun kena belajar kat tempat lain la...


9 tahun kemudian....


Nam jadi fashion designer dan baru balik dari US. pastu ada la satu talkshow ni menemu bual pasal Nam ni. tengok-tengok Nam jumpa dengan Shone kat situ. Shone masa ni dah jadi pro-photgraphy. Shone datang dengan bawak sejambak bunga untuk Nam. pastu masa Nam tanya Shone "have you been married?" pastu Shone jawab "i have been waiting for someone to come back from the US".....

happy ending....


nie trailer movie ni....

2 comments:

Ieyra Ghani said...

dahh pernah tengok jugak XD ! haha .. part klaka ''nam jatuh kolam''
sambil nnges patah aty plak tuh..huhu..tp mcm jatoh yg xdisengajakn aje time tu,mcm bkn dlm skrip XD

iera said...

a'ah masa dia jatuh tu macam tak sengaja kan. hehehe