Something Else.: Broga Hill punya pasal

Tuesday, August 2, 2016

Broga Hill punya pasal

hahaha tak dak niat pun sebenarnya nak menaip kat sini. Tapi kan bosan punya pasal. Kira aci la kan. hehe. Well roughly, less than a month lagi nak habis cuti sem. seriously, I'm not ready yet physically and mentally to go through semester 5.  Bosan tu ada lah tapi. hiks. 

Last week, aku pergi hiking di Broga Hill. Saja nak test stamina. Okay just kidding. Sebenarnya nak spend time dengan long lost friend, farah. lama gila tak jumpa tau tak. last masa kat matrik dulu. huhu. Broga Hills ni elevation 400 m  kira dua kali ganda la dari bukit keluang masa field trip kat terengganu haritu. 

Cuak jugak nak naik Broga ni sebab yelah kami berdua je kot. Perempuan pulak tu kan. dah la masa tu hari isnin so memang harapan la kan kalau ramai orang naik. Malam tu pulak hujan. takut la pulak kalau pegi hiking pagi tu lincin.

But, its okay kami berdua je pun berjaya naik jugak. ahahaha. pancit jugak la sebenarnya. Cuti sem asyik tido je kan kerjanya. Haaa tengok habis stamina hilang. Macam mana nak naik sem depan ni? hahaha. Once dah sampai puncak, macam biasa, segala keletihan hilang sebab tengok pemandangan punya pasal. Broga ni ada tiga puncak kalau nak tahu

Subhanallah cantik sangat. Walaupun masa ni matahari dah naik terpacak tapi still rasa sejuk sebab berangin. Best.


Dah sampai puncak kan apa lagi selfie la kami. ahahha

last but not least. ahahah


3 comments:

Miss Xyz said...

Rasa mcm lagi bagus pergi tmpt2 camni dgn kawan2 drpd pergi round2 shopping mall hehe. Hope one day dpt naik jugak bukit broga. Dulu, saya bljr lesen dkt area situ jugak tp x berkesempatan nk panjat bukit.

Nadya Khaleeda said...

Blog walking, follow you!

syahirah said...

Miss Xyz; yup sebab sambil naik tu sambil share the story to each other.Insyaallah nanti free boleh la naik broga